Na Pomorskom fakultetu Kotor uspješno završena treća međunarodna ljetnja škola




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Treći po redu internacionalni i interdisciplinarni program cjeloživotnog učenja - ljetnja škola pod nazivom "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija" uspješno je završena 6. jula 2024. godine na Pomorskom fakultetu Kotor. Polaznici ovogodišnje ljetnje škole su bili iz Crne Gore i Slovenije.

Predavanja i pokazne vježbe su organizovane na Pomorskom fakultetu Kotor, Institutu za biologiju mora, kao i u Luci Kotor. Tokom boravka u Luci Kotor, polaznici su imali priliku da pohađaju praktičnu nastavu na kruzer brodu "Vista", kompanije Oceania Cruises.

Pored profesora i saradnika sa Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Kamerino iz Italije, učesnicima su se kroz multidisciplinarni pristup, teorijska predavanja i praktične aktivnosti, predstavili i eksperti iz jahting i kruzing privrede.

Na kraju, polaznicima su uručeni sertifikati od strane osnivača ljetnje škole prof. dr Danila Nikolića, rukovodioca ljetnje škole dr. Maje Škurić i predstavnice Luke Kotor AD dr Tene Božović. Tom prilikom, oni su čestitali učesnicima na ostvarenom uspjehu na završnom ispitu i pozvali ih da postanu ambasadori ljetnje škole u svojim institucijama i državama.

Ljetnja škola "Održivi razvoj jahting i kruzing industrija" je organizovana u cilju održivosti rezultata Erasmus+ projekta „Jačanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“.

Podršku za realizaciju programa ove godine, kao i prethodnih, obezbijedila je Luka Kotor AD kojoj ovim putem zahvaljujemo na saradnji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.