Realizovan Ulysseus kurs na Univerzitetu u Sevilji: Nove mogućnosti za mobilnost, stručnu praksu i programe dvostrukih/zajedničkih diploma




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U periodu od 4. do 10. maja 2024. godine realizovan je Ulysseus kurs na Univerzitetu u Sevilji sa ciljem povećanja fizičke i druge mobilnosti u okviru Ulysseus European University Alijanse.

Intenzivan program prezentacija, sastanaka i međusobnih dijaloga je donio nova znanja i uvide u akademsku ponudu na evropskim univerzitetima, poboljšanje radnih praksi, programe dvostrukih/zajedničkih diploma i druge efikasne formule za mobilnost studenata i osoblja.

Univerzitet Crne Gore na ovom događaju predstavljale su Doroteja Bojić, predstavnica kancelarije za Ulysseus mobilnost, i prof. dr Senka Šekularac-Ivošević, prodekanica za međunarodnu saradnju Pomorskog fakulteta Kotor. Obavljene su brojne konsultacije sa predstavnicima partnerskih univerziteta, kao što su Univerzitet primijenjenih nauka Haaga-Helia, MCI Škola preduzetništva iz Insbruka, Univerzitet u Đenovi, Univerzitet u Sevilji, Univerzitet Côte dAzur i Tehnički univerzitet u Košicama.

Tokom zajedničkih sastanka razmatrane su mogućnosti intenzivnije saradnje u okviru Ulysseus alijanse i najavljeni su brojni konkursi koji će pružiti prilike za mobilnost studenata svih nivoa studija. Pokrenute su i zajedničke ideje u kojima Univerzitet Crne Gore značajno doprinosi svojim referencama i potencijalima na institucionalnom, akademskom, kadrovskom, istraživačkom i karijernom planu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.