Naučna tribina profesora Gojka Joksimovića, CANU, 26.09.2024, u 12 časova




Crnogorska akademija nauka i umjetnosti organizuje Tribinu na temu Promjena paradigme u elektroenergetici. Predavač je prof.  dr Gojko Joksimović sa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Tribina će se održati u četvrtak, 26.09.2024. godine, sa početkom u 12 časova, u prostorijama Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Profesor Gojko Joksimović je autor vrlo citiranih, međunarodno prepoznatih radova u oblasti električne i elektrornehaničke konverzije energije. Već tri godine zaredom je na Stanfordovoj listi 2% najuticajnijih svjetskih naučnika u svojoj oblasti istraživanja - oblasti elektrotehnike. Dobitnik je Plakete Univerziteta Crne Gore za poseban doprinos međunarodnorn pozicioniranju Univerziteta Crne Gore, decembra 2020. godine. Član je Odbora za tehničke nauke Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Redovni je član Akademije inženjerskih nauka Crne Gore. Predsjednik je lzdavačkog savjeta Univerziteta Crne Gore. U zvanje Senior Member IEEE asocijacije (Institute of Electrical and Electronics Engineers) izaban je 2011. godine.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.