Naučna tribina profesora Jurija Nesterova, CANU, 17.09.2024, u 12 časova




Crnogorska akademija nauka i umjetnosti organizuje Tribinu na temu Optimizacija u svijetu vještačke inteligencije. Predavač je prof. Juri Nesterov koji je trenutno angažovan na Katoličkom univerzitetu u Luvenu, na Katedri za matematičko inženjerstvo, kao i u Centru za istraživanje operacija i ekonometrije.

Tribina će se održati u utorak, 17.09.2024. godine, sa početkom u 12 časova, u prostorijama Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Profesor Nesterov dobitnik je brojnih prestižnih naučnih nagrada, među kojima i: Dancigove nagrade (Dantzig Prize) 2000. godine; Nagrade Dzona fon Nojmana (John von Neumann Theory Prize) 2009. godine; Zlatne medalje EURO (EURO Gold Medal) 2016. godine; a nedavno i Nagrade Svjetske asocijacije laureata (World Laureates Association Prize) 2023. godine, koju je primio sa Arkadijem Nemirovskim za njihov rad u teoriji konveksne optimizacije. Izabran je za člana Evropske akademije (Academia Europaea) 2021. godine i američke Nacionalne akademije nauka, 2022. godine.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.