Sastanak projektnog tima MONUSEN u okviru EMRA 2024




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici partnerskih institucija koje realizuju projekat MONUSEN, učestvovali su na sastanku Upravnog odbora i Savjetodavnog odbora, 29. maja 2024. godine u okviru EMRA 2024. Sastanku u Arencanu (Italija) prisustvovalo je sedam članova tima, uključujući cijenjene članove sa Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) i Univerziteta u Đenovi (UNIGE), dok su tri člana projektnog tima učestvovala preko Zoom platforme. Sastanak su obilježile konstruktivne diskusije i strateško planiranje.

Na sastanku je urađen sveobuhvatan pregled napretka u realizaciji različitih aktivnosti u okviru radnih paketa u odnosu na prethodni sastanak. Detaljna analiza je omogućila procjenu dostignuća, izbor pravih odgovora na izazove i preciziranje strategije kako bi se osigurao uspješan nastavak projekta.

Učesnici su demonstrirali okrenutost budućnosti. Detaljno su analizirali plan rada za narednih dvanaest mjeseci. Proaktivna strategija osigurava planiranu realizaciju projekta i efikasno ispunjavanje ciljeva.

Projekat MONUSEN se prepoznaje kao primjer izvrsnosti saradnje, ujedinjujući stručnjake i vizionare u  unapređenju ciljeva. Realizacija planiranih aktivnosti pokazuje usmjerenost na inovacije i napredak u oblasti istraživanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.