Doc. dr Svetlana Kalezić-Radonjić na Univerzitetu u Rumuniji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Doc. dr Svetlana Kalezić-Radonjić gostovala je na Univerzitetu „Alexandru Ioan Cuza“ u Jašiju, u okviru Erasmus + programa mobilnosti od 13. do 17. maja 2024. godine.

Na Studijskom programu za američku književnost i kulturu održala je seriju predavanja o američkoj inkluzivnoj književnosti za mlade, a na Studijskom programu za rumunski i engleski jezik i književnost seriju predavanja o grafičkim romanima i mogućnostima njihovog korišćenja u interdisciplinarno zasnovanom nastavnom procesu.

U izuzetno komunikativnoj atmosferi koja je pratila razgovor sa studentima oba studijska programa ispostavilo se da su problemi sa kojima se danas susreće prosveta u Rumuniji i Crnoj Gori, zapravo, univerzalni.

U prijateljskim razgovorima s kolegama filološkog usmjerenja profesorica Kalezić-Radonjić je razmijenila neke praktične primjere koji mogu doprinijeti kvalitetnijoj nastavi jezika i književnosti, pri čemu ključ svakako treba tražiti u dobroj komunikaciji zasnovanoj na mogućnosti mladih ljudi da se izraze i bez ustručavanja iskažu svoje mišljenje. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.