Otvoren poziv za zapošljavanje dva doktorska kandidata na Univerzitetu Crne Gore – Institutu za Biologiju Morа (UCG–IBMK).




U okviru prestižnog programa za doktorsko obrazovanje "Marie Skłodowska-Curie Actions" (MSCA), koji finansira projekat „U potrazi za ljudskim dimenzijama MEDiteranskog morskog biodiverziteta“ (MEDiverSEAty), otvorene su dvije istraživačke pozicije za doktorske kandidate na UCG–IBMK, na period od 36 mjeseci s punim radnim vremenom. Program istraživanja fokusiran je na rješavanje problema u zaštiti biodiverziteta morske sredine, konkretno na:

  1. Korišćenje umjetnih grebena za očuvanje bioraznovrsnosti: potencijalne implikacije na morsku pismenost i obrazovanje; i
  2. Socioekonomske posljedice koncentracija mikroplastike na morskoj površini duž kontinentalnog praga (šelfa) Crne Gore.

Takođe, u sklopu istog projekta objavljeno je još osam istraživačkih pozicija na partnerskim univerzitetima. Pravila i uslovi poziva za istraživačke pozicije na UCG–IBMK nalaze se u prilogu, dok će integralni poziv za svih 10 pozicija biti objavljen na sajtu www.mediverseaty.eu i na Euraxess portalu. Ohrabrujemo naše zainteresovane istraživače da se prijave na jednu od ponuđenih doktorandskih pozicija i učestvuju u ovom prestižnom istraživačkom programu Evropske unije.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.