Student associations




At the Faculty of Electrical Engineering, there are several student associations that contribute to the improvement of student life and deal with student issues.

Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta

Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta (SSETF) je matična organizacija koja se bavi studentskim pitanjima i rješavanjem studentske problematike na nivou Elektrotehničkog fakulteta. SSETF čini 10-12 članova na čelu sa studentskim povjerenikom, kojeg biraju studenti svake druge godine. Studentski povjerenik, zajedno sa još 8 članova iz Saveza studenata su ujedno i članovi Vijeća Elektrotehničkog fakulteta gdje štite prava i interese svojih studenata i predstavljaju svoje koleginice/kolege sa sva tri studijska programa (ETR, EA, SPR). Takođe, SSETF je organizator Elektrijade, događaja koji okuplja skoro 2000 studenata iz regiona.

Trenutni predsjednik SSETF-a je Stefan Boljević (tel: +382 67 322 824, mail: boljevicstefan@rocketmail.com)

Studentski odsjek IEEE Crne Gore

Studentski odsjek instituta inženjera elektrotehnike i elektronike Crne Gore (eng. Institute of Electrical and Electronics Engineers Student Branch Montenegro), skraćenica IEEE Montenegro SB je naučno-obrazovna organizacija sa ciljem usavršavanja studenata i saradnje sa privredom. Osnovni ciljevi ove organizacije su:

  • naučno-istraživački rad,
  • saradnja sa privredom,
  • organizovanje naučnih skupova, konferencija i seminara,
  • slanje studenata na stručno usavršavanje,
  • publikovanje stručnih materijala iz oblasti elektrotehnike,
  • organizovanje takmičenja u nauci,
  • usavršavanje studenata kroz laboratorijsku praksu,
  • uspostavljanje kontakata sa kompanijama/institucijama i slanje studenata na volonterski rad ili neki drugi vid usavršavanja,
  • uspostavljane saradnje sa ostalim organizacijama koje imaju slične ciljeve.

Web adresa organizacije je www.ieeesb.ac.me.

EESTEC LC Podgorica

Lokalni komitet u Podgorici je nevladina, neprofitabilna studentska organizacija (EESTEC LC Podgorica). Cilj EESTEC LC Podgorica je unapređenje komunikacije i saradnje između studenata i fakulteta, povezivanje studenata sa privrednim subjektima, stručno usavršavanje i upoznavanje sa praktičnim izazovima inženjerskog poslovanja, upoznavanje drugih kultura, naroda, razvijanje međunarodnih kontakata kao i unapređenje studentkog organizovanja i života uopšte. Takođe, organizovanjem motivacionih vikenda,doprinosimo poboljšanju studentskog života gdje studenti mogu da se opuste uz dobro društvo i odličnu atmosferu koju godinama ova organizacija postiže.

Web adresa organizacije je www.eestec.me, a Facebook strana je EESTEC LC Podgorica.

BEST LG Podgorica

BEST (Board of European Students of Technology) Podgorica predstavlja grupu studenata Univerziteta Crne Gore koji su u toku 2011-te godine aplicirali za osnivanje lokalne grupe BEST-a na Univerzitetu Crne Gore. Nakon BEST-ove ocijene aplikacija početkom avgusta 2011. godine, dobili smo status Posmatračke grupe što je bio tek prvi stadijum od tri u dobijanju punopravnog članstva. Naša aplikacija je bila druga najbolje ocijenjena od 8 Univerziteta koliko ih je apliciralo za status Posmatračke grupe a samo su 3 grupe dobile status Posmatračke. Sticanjem statusa Posmatračke grupe, studenti Univerziteta Crne Gore stekli su pravo da učestvuju u BEST programima, kursevima, praksama i razmjenama studenata već od decembra 2011. godine.

BEST Podgorica trenutno okuplja oko tridesetak članova koji imaju želju da steknu nova znanja i iskustva i rade kao dio većeg tima kao što je BEST.

Web adresa organizacije je www.best.ac.me, a Facebook strana je BEST Podgorica.

Studentsko sportsko društvo INŽENJER

Studentsko sportsko društvo INŽENJER osnovano je kao društvo studenata Elektrotehničkog fakulteta. Osnovna djelatnost društva je oživljavanje sportskog života na fakultetu, kao i na Univerzitetu Crne Gore u cjelini. Društvo za realizaciju svojih projekata i za funkcionisanje ima punu podršku rukovodstva fakulteta kao i Studentskog vijeća Elektrotehničkog fakulteta.

Studentsko sportsko društvo INŽENJER bavi se organizacijom sportskih manifestacija na nivou fakulteta, kao i organizacijom učešća ekipa sa našeg fakulteta na nacionalnim Univerzitetskim šampionatima, kao i na susretima studenata elektrotehnike iz regiona – Elektrijadama, kao i organizacijom tribina na temu sporta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.