DigNest Proljetna škola




DigNest Proljetna škola

Trodnevna Proljećna  škola u okviru DigNest projekta počinje  u Baru 9.maja, a renomirani  profesori  evropskih i crnogorskih univerziteta  će studentima govoriti o saradnji akademske zajednice i privrede, mogućnostima vještačke inteligencije,  digitalizaciji…  Polaznici škole su studenti svih univerziteta u Crnoj Gori.  

 Studenti će biti u prilici da čuju predavanja i učestvuju u radionicama koje sa bave najsavremenijim temama od primjene vještačke inteligencije do razvoja poslovnih aplikacija. Takođe, učesnici  će imati prilike da se upoznaju i sa inovacionim sektorom u Crnoj Gori i mogućnostima za podršku razvoju inovacija.

DigNest projekat finansiran kroz Erasmus+ program realizuju Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Crne Gore kao i još šest nacionalnih i četiri evropska partnera. Cilj projekta je da podrži modernizaciju visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori i ojača njihovu saradnju sa privrednim sektorom. Primarni fokus je stavljen na implementaciju digitalnih tehnologija u prioritetnim oblastima Strategije pametne specijalizacije – poljoprivrede i zdravstva, čime se omogućava da privredni subjekti postanu konkuretni na savremenom tržištu, a da diplomci izađu na tržište rada osposobljeni za izazove novog digitalnog doba. 

Predavači su profesori Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica, Univerziteta Hochschule Furtwangen iz Njemačke, Budapest University of Technology and Economics iz Mađarske i National and Kapodistrian University of Athens iz Grčke, kao i predstavnici kompanija Arctur iz Nove Gorice, Slovenija i kompanije ComTrade iz Beograda.

Proljećnu  školu koja se održava u hotelu Princes  će otvoriti potpredsjednik Opštine Bar Damir Rašketić. Kordinator projekta prof.dr Ivana Ognjanović u uvodnom izlaganju će govoriti o DigNest projektu, planiranim aktivnostima škole.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.