Andrijana Paljušević, najbolji student Fakulteta političkih nauka za studijsku 2019/20. godinu




Andrijana Paljušević, najbolji student Fakulteta političkih nauka za studijsku 2019/20.  godinu

Studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Politikologija-Međunarodni odnosi, Andrijana Paljušević (10.00) proglašena je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku 2019/20. godinu.

"Ova nagrada, u koju je utkan atribut izuzetnog dostignuća, predstavlja jedan od zenita mojih osnovnih studija. Sama nominacija Fakulteta političkih nauka, čiji su ornament izvanredni studenti i studentkinje moje i ostalih generacija, nagrada je po sebi. Neizmjerna je privilegija što dijelim podijum sa dobitnicima i dobitnicama prestižnog priznanja našeg Univerziteta", rekla je Andrijana.

Ona je kazala da za nju proces školovanja predstavlja uživanje, s obzirom da je posvećena čitanju i informisanju o sferi koju voli i kojoj je posvećena.

"Sastavni dio studentskog života su i oni momenti kada bismo radije odspavali nego dočekali osvit dana sa knjigama i brojnim materijalima razasutim pred nama. Međutim, upravo nas momenti posrtanja nauče da naša volja i snaga pomjeraju artificijelne limite koje smo sebi nametnuli", dodaje najbolja studentkinja Fakulteta političkih nauka.

Za Andrijanu je akademski program izgradio temelj za dalje unapređenje znanja, koje se sada ogleda kroz usavršavanje u vidu prakse organizovane od strane Fakulteta.

"Imala sam čast da kao jedna od dobitnica Global UGRAD stipendije, dodijeljene od strane Vlade SAD-a, provedem semestar u američkoj prijestonici. Iskustvo razmjene je, između ostalog, unaprijedilo moje analitičke i kritičke vještine, a ponajviše život preko okeana, naučio me da snovi postaju opipljivi kada smo im posvećeni", kazala je ona.

Master studije, kako navodi, će predstaviti kontinuitet njenog dosadašnjeg profesionalnog usavršavanja i trajnog procesa spoznaje.

"Idući stazom obrazovnog obogaćivanja, nastojaću da, kao i do sada, učestvujem na međunarodnim konferencijama i programima širom svijeta u ulozi svojevrsne ambasadorke mladih i Crne Gore".

Budućim studentima koji se odluče za Fakultet političkih nauka poručuje da će biti opskrbljeni neophodnim znanjem i vještinama.

"Ukoliko svoju budućnost vidite kroz kaleidoskop u kome se oslikava pasija prema medijima, međunarodnim ili institucijama i organizacijama na državnom nivou, povezivanju sa ljudima na polju socijalnog rada ili proučavanju društvenih procesa kroz objektiv empirijskih istraživanja, nećete pogriješiti. Esencijalan dodatak vašem formalnom obrazovanju treba da budu i stručna praksa, kao i nacionalne i međunarodne konferencije i simpozijumi na kojima ćete obogatiti vaše znanje i stvoriti prijateljstva za cijeli život", završava Andrijana.

 

Medijske objave:

https://makanje.me/clanak/696



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.