CDT - poziv na konferenciju




CDT - poziv na konferenciju

Pozivamo Vas na konferenciju "Evropski horizonti 1917. - značaj i naučene lekcije" koju Centar za demokratsku tranziciju (CDT) organizuje 29. novembra u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore (Baku 1, Podgorica) sa početkom u 10.30h.

 Ova konferencija je dio projekta “Evropski horizonti 1917. godine – značaj i naučene lekcije” koji CDT realizuje u saradnji sa partnerima iz sedam zemalja EU i Balkana (Belgija, Poljska, Mađarska, Italija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora), a uz podršku Evropske komisije – kroz program Evropa za građane.

 Cilj ovog projekta je da se kroz različite aktivnosti osvrnemo na proteklih 100 godina i najznačajnije događaje u evropskoj i crnogorskoj istoriji, njihov uticaj na moderne države i Evropsku Uniju.

Nakon uvodnog obraćanja,  istoričari, istoričari umjetnosti i civilni aktivisti iz naše zemlje, iz regiona i EU govoriće o horizontima evropske istorije i politike u posljednjih 100 godina, kao i o odjecima 1917. godine kroz stvaranje evropskih vrijednosti u kulturi, umjetnosti i evropskom načinu življenja.

Konferencija će okupiti i kulturne radnike, novinare, pisce, političare i predstavnike državnih institucija.

 Molim Vas da učešće potvrdite najkasnije do 23. novembra 2017. na mail: aleksandra@cdtmn.org

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.