Uručene diplome, nagrade i priznanja za uspjehe u sportu i sportskoj nauci na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto album 1

Foto album 2

 

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore danas je, na tradicionalnoj manifestaciji Udruženja sportskih novinara, svečano uručena nagrada  sportisti godine karatisti Mariu Hodžiću. Nagrade su uručene i najboljem novinaru Veliši Jovanoviću iz Televizije Prva,  najbolje mladom novinaru Jovanu Kocevu iz Televizije MNE sport, i najboljem dopisniku Veliši Kadiću, šefu dopisništva beogradskih Večernjih novosti.

Kao domaćin svečane manifestacije uručenja nagrada, dekan Fakulteta prof. dr Stevo Popović je pozdravio uspjehe nagrađenih i dobru saradnju sa Udruženjem sportskih novinara koja traje već  više od deceniju. Ovu manifestaciju tradicionalno obilježava i dodjela diploma diplomiranim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

U prisustvu rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića i predsjednika Upravnog odbora UCG prof. dr Duška Bjelice,  dekan Popović je diplomiranim studentima čestitao na uspjehu i poželio da ostvaruju rezultate koje će u budućnosti slaviti priznanjima na ovoj i sličnim manifestacijama. Posebno je pozdravio tri diplomirana doktora nauka.

 

Udruženje sportskih novinara Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Udruženja Veselinom Drljevićem, dodijelilo je danas zlatne plakete za promociju sportskih nauka na međunarodnom planu rektoru Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilu Nikoliću i Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore.   

Takođe, Udruženje sportskih novinara Crne Gore je uručilo  zlatne plakete za naučni doprinos u sportskim naukama na međunarodnom planu Udruženje uručene su i Fakultetu Prirodo-slovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Fakultetu sporta, koju je preuzeo prof. dr Miran Pehar i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, koju je, u ime Univerziteta, primio prof. dr Nebojša Maksimović.                      

Ovom prilikom, redakcija naučnog časopisa „SportMont“, dodijelila je Zlatne plakete za važnu ulogu u razvoju časopisa i doprinosu za njegovu prepoznatljivost na međunarodnom nivou prof. dr Nebojši Maksimoviću i prof. dr Zoranu Miloševiću. Ovaj časopis je na listi prestižne naučne baze Scopus, a izdaju ga Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Glavni urednik je prof. dr Duško Bjelica.

SVEČANO URUČENJE DIPLOMA

U okviru svečanosti,  uručene su diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, osnovnim, postidplomskim specijalističkim i magistarskim, kao i doktorskim studijama.

Na osnovnim studijama, studenti  kojima su dodijeljene diplome su: Radoš Tadić, Lidija Đuričić, Marko Marušić, Bojan Femić, Vanja Popović, Filip Jokić, Bojana Marković, Suto Topuzović, Damir Džogović, Nikola Stanović, Nikola Marković, Stefan Bardak,  Nikolaj Radunović, Tamara Đukić, Vasilije Lalović, Miloš Rašković, Mario Andrijašević, Gordana Ćorović, Mirjana Mandić, Nenad Bezmarević, Ivan Borozan, Lazar Karadžić, Stefan Terić, Aleksandar Zeković,  Jovan Peković, Radonja Pejović, Petar Kapešić, Draško Brguljan i Stefan Raonić.

Na specijalističkim studijama, studenti kojima su dodijeljene diplome su: Edin Hadžiosmanović, Ivan Kovačević, Erol Vrević, Božidar Anđelić, Nikola Radulović, Goran Taušan, Jasmin Dizdarević, Nikola Belada, Luka Roćenović, Đorđe Kekić i Radosav Đokić; potom na Sportskom menadžmentu  Goran Janković, Anđela Đuričanin, Ivana Đuričanin i Marko Krivokapić, na  programu Sport i fitness - Ivan Koprivica.

Na postdiplomskim magistarskim studijama, to su: Dane Žegarac, Pavle Malović, Dragan Baćović i Jovan Radulović, dok su na programu Fizičko vaspitanje djece diplomirali Katarina Dragutinović, Gorica Zorić i Milena Mitrović.

Postdiplomske akademske doktorske studije na studijskom programu Fizička kultura uspješno su završili Jovan Gardašević, Sami Sermaxhaj i Besim Halilaj.

Vezane vijesti :

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=59416

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=10&objava_id=55708

 

Medijske objave :

https://m.portalanalitika.me/clanak/354475/urucena-priznanja-sportisti-godine-i-dodjeljene-zlatne-plakete-i-diplome

https://fosmedia.me/sport/ostali-sportovi/na-faultetu-za-sport-u-niksicu-urucene-nagrade-najboljim-sportistima-i

https://makanje.me/clanak/353

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/diplome-dobili-studenti-niksickog-fakulteta-za-sport

https://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/sekretaru-milosevicu-dodeljena-zlatna-plaketa-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-univerziteta-crne-gore/

https://www.fsfvns.rs/o-nama/najnovije-vesti/2861-plaketa

 

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.