Obavještenje o načinu polaganja prijemnog ispita za upis u prvu godinu master primijenjenih studija ekonomskog fakulteta studijska 2024-2025. godina




Obavještenje o načinu polaganja prijemnog ispita za upis u prvu godinu master primijenjenih studija ekonomskog fakulteta  studijska 2024-2025. godina

U skladu sa licencom, i odlukom Senata UCG broj studenata koji se može upisati na Master primijenjene studije – Menadžment na Ekonomskom fakultetu je 40.

U okviru Master primijenjenih studija - Menadžment, kandidati mogu aplicirati za module Marketing i menadžment ili Računovodstvo i finansije.

Dužina trajanja master studija je dvije godine (120 ECTS).

Pravo prijave na konkurs za upis u prvu godinu Master primijenjenih studija imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS iz odgovarajuće oblasti nauka. Za upis na master studije Ekonomskog fakulteta odgovarajuća oblast nauke su područja:  društveno-humanističkih nauka, prirodnih-matematičkih, tehničko-tehnoloških, medicinskih,  poljoprivrednih nauka,  kao i umjetnosti.

U skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore (član 4) kandidati su dužni da polože prijemni ispit. U skladu sa članom 7 navedenog Pravilnika, bodovanje kandidata vrši se sabiranjem broja bodova opšteg uspjeha, postignutog na prethodno završenim osnovnim studijama i uspjeha na prijemnom ispitu. Ukupan broj bodova koji nosi prijemni ispit je 50.

Prilikom prijave na konkurs za upis u prvu godinu na master primijenjene studije kandidat se opredjeljuje za jedan od dva ponuđena modula. Odabir modula opredjeljuje oblast iz koje će se polagati prijemni ispit. 

Na prijemnom ispitu, svi prijavljeni kandidati polažu dva testa:

-          prvi test je iz oblasti ekonomije i obavezan je za sve prijavljene kandidate;

-          drugi test je iz bliže oblasti koja je definisana odabranim modulom studijskog programa:

1)     za modul Marketing i menadžment – test iz oblasti marketinga i menadžmenta;

2)     za modul Računovodstvo i finansije – test iz oblasti računovodstva i finansija.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.