Predavanje profesora Saše Popovića na Univerzitetu Konstantina Filizofa (UKF), Njitra, Slovačka




Predavanje profesora Saše Popovića na Univerzitetu Konstantina Filizofa (UKF), Njitra, Slovačka

Profesor Saša Popović boravio je po osnovu Erasmus+ programa akademske razmjene na Univerzitetu Konstantina Filizofa (UKF), Nitra, Slovačka.

Ovom mobilnošću naš naš univerzitet i fakultet ostvario je novo partnerstvo sa još jednom visokoobrazovnom instutucijom iz Slovačke i EU i time otvorio mogućnost  za obostranu razmjenu studenata, akademskog i neakademskog osoblja.

Profesor Popović je imao susret s prorektorkom UKF-a za međunarodnu saradnju prof. Martinom Pavlikovom, s kojom je razmortio oblike buduće međunarodne saradnje i potvrdio spremnost našeg fakulteta da punim kapacitetom ostvaruje mogućnosti koje ovaj partnerski ugovor otvara.

Dekan fakulteta Prirodnih nauka i informatike, prof. František Petrovič primio je profesora Popovića, kojom prilikom su u srdačnom i konstruktivnom razgovoru razmatrali uticaje savremenih informatičkih tehnologija na finansijska tržišta i razmijenili iskustva iz svojih užih istraživačkih oblasti.

Nakon toga, profesor Popović imao je duži sastanak sa prof. Martom Urbanikovom, rukovodiocem Instituta za Ekonomiju i Menadžment, i njenim timom saradnika. Razmijenili su pedagoška iskustva i prakse i utvrdili oblasti od zajedničkog intertesovanja za naučnostrraživački rad, na osnovu kojih bi mogli publikovati radove zajedničkih istraživačkih timova.

Posebna zasluga sa pokretanje inicijative, administriranje ugovora i ostvarivanje ciljeva ove mobilnosti pripada prof. Romanu Kraliku.

Mobilnost je obavljena u periodu 29. aprila do 7. maja 2024. godine. Predviđena tema predavanja prof. Popovića bila je Koncept rizika u biznisu i finansijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.