Program praktične nastave za bolju početnu poziciju ka željenoj karijeri - prijavite se!




Program praktične nastave za bolju početnu poziciju ka željenoj karijeri - prijavite se!

Poštovane koleginice i kolege,

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa više od 50 partnerskih institucija iz privatnog i javnog sektora, kreće u realizaciju drugog ciklusa Programa praktične nastave koji će omogućiti svim studentima završne godine osnovnih akademskih studija ekonomije i primijenjenih studija menadžmenta u Podgorici i Bijelom Polju, sticanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za savremeno tržište rada.

Svi redovni studenti završne godine Osnovnih akademskih studija sa modula Makroekonomija i Mikroekonomija, odnosno Osnovnih primijenjenih studija sa modula Finansije i računovodstvo i Marketing i Menadžment, dobiće priliku za obavljanje stručne prakse u trajanju od 4 sedmice, počev od 7. maja.

Tokom trajanja stručne prakse, na Fakultetu neće biti nastave, a studenti će umjesto završnog ispita na nekom od predmeta koji su slušali tokom ljetnjeg semestra akademske 2023/24. godine, obaviti jednomjesečnu stručnu praksu i po osnovu tog angažmana osvojiti bodove u okviru završnog ispita.

U okviru manifestacije The Right Start, početkom semestra, na svakom od modula, biće organizovan Info dan na kojem će studenti imati priliku da se dodatno informišu o ovom programu, te da iskažu svoje mišljenje/sugestije koje će pomoći u daljem sprovođenju projekta.

U svrhu sprovođenja svih potrebnih aktivnosti, uzimajući u obzir značaj projekta i njegovu složenost, pored Uprave Ekonomskog fakulteta, predmetnih profesora i saradnika, formiran je i operativni tim koga čini saradnik na nastavi na Ekonomskom fakultetu i rukovodilac Centra za razvoj karijere mr Nikola Martinović, saradnici u nastavi Dženana Đurković i Nikola Drašković, odnosno studenti treće godine akademskih i primijenjenih studija (ambasadori praktične nastave) i to: Andrijana Bošković, Anja Tadić, Bojana Radičević, Dijana Maraš, Teodora Bulajić, Bojan Živković, David Vukićević i Novo Rašović.

Više informacija o samom projektu je dostupno u okviru dokumenta koji se nalazi u prilogu.

Prijavite se za Program praktične nastave i steknite neophodna znanja i vještine koje će vam omogućiti bolju početnu poziciju na putu ka željenoj karijeri!

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.