O izazovima koji stoje pred domaćim i regionalnim tržištima osiguranja na još jednom Danu osiguranja na Ekonomskom fakultetu




O izazovima koji stoje pred domaćim i regionalnim tržištima osiguranja na još jednom Danu osiguranja na Ekonomskom fakultetu

O trendovima u razvoju osiguranja kao i o izazovima koji stoje pred domaćim i regionalnim tržištima osiguranja, govorilo se na drugom po redu Danu osiguranja organizovanom na Ekonomskom fakultetu u saradnji sa Agencijom za nadzor osiguranja . (Galerija fotografija)

Nakon uvodnih riječi dekana Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijata Jocovića i predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja gospodina Marka Ivanovića, brojni prisutni studenti kao i stručna javnost bili su u prilici da čuju zanimljive prezentacije. Prvu, pod nazivom Katastrofalni događaji u Sloveniji 2023 održao je Rudi Lipovec ispred Triglav Grupe, dok je drugu prezentaciju pod nazivom Smanjenje rizika od katastrofa u Crnoj Gori imao Ljuban Tmušić, načelnik Direkcije za civilnu zaštitu i smanjenje rizika od  katastrofa u Direktoratu za zaštitu i spašavanje u MUP-u Crne Gore.  

Pažnju studenata privukla je i panel diskusija Osiguranje i katastrofalni rizici u kojoj su učesnici bili mr Jelena Kovačević – direktor Sektora prodaje za stanovništvo i SME - Lovćen  osiguranje AD Podgorica, Nebojša Šćekić - izvršni direktor Sava osiguranje AD Podgorica, Dejan Bajić - izvršni direktor Generali osiguranje Montenegro AD Podgorica, Vladimir Marković - izvršni direktor Uniqa neživotno osiguranje AD Podgorica i Petar Vujošević – zamjenik izvršnog direktora Grawe neživotno osiguranje AD Podgorica. Moderator panel diskusije je bio mr Branko Barjaktarović, direktor Agencije za nadzor osiguranja.

U pauzi događaja studenti su učestvovali u nagradnoj igri u kojoj su, nakon što su pokazali visok stepen poznavanja oblasti osiguranja, dobili vrijedne nagrade.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.