Još jedna realizovana mobilnost profesora Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pokretanjem prvog studijskog programa na engleskom jeziku na Ekonomskom fakultetu, MONTEB, boravak naših profesora na partnerskim univerzitetima u okviru Erasmus+ programa razmjene imaju sve veću važnost za sticanje iskustva u držanju nastave na stranom jeziku.

Profesor Vladimir Kašćelan je po ovom program razmjene akademskog osoblja u oktobru mjesecu boravio na Univerzitetu na Peloponezu u Grčkoj, gdje je imao priliku da studentima ovog univerziteta održi predavanje na temu “Stohastic interest rate models”. Profesor Kašćelan je imao priliku da razgovara i sa rektorom ovog Univerziteta, profesorom Athanassios Katsissom, a na sastanku su razmijenili iskustva o načinu organizovanja nastave na studijskim programima na engleskom jeziku na ove dvije visokoškolske institucije.

Programi akademske mobilnosti omogućavaju da se uspostavi saradnja profesora sa partnerskih univerziteta, pa je tako boravak profesora Kašćelana uslijedilo nakon posjete profesora Iliasa Makrisa i Georgea Mavridogloua sa Univerziteta na Peloponezu našem fakultetu u okviru Erasmus+ programa akademske mobilnosti u maju ove godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.