Predstavnica Crne Gore Dajana Dušević na globalnom takmičenju "Kineski most"




Predstavnica Crne Gore Dajana Dušević na globalnom takmičenju "Kineski most"

Pobjednica nacionalnog takmičenja „Kineski most“ koje se održalo 7. juna u organizaciji Instituta Konfucije, Dajana Dušević ostvarila je izvanredan uspjeh plasiravši se na globalno takmičenje, koje okuplja mlade talentovane ljubitelje kineskog jezika i kulture iz cijelog svijeta. Ova prestižna manifestacija pruža priliku mladima da pokažu svoje znanje jezika kroz različite izazove, uključujući javno govorenje, kulturne performanse i kreativne prezentacije.

Dajana, koja se istakla svojim znanjem i talentom, otputovala je zajedno sa svojom mentorkom Ren Xiaoli u Peking, gdje se dodatno pripremaju za svjetsko takmičenje „Kineski most“.

Svoj put do takmičenja, Dajana započela je marljivim učenjem kineskog jezika i aktivnim učešćem u različitim kulturnim događanjima.

Ova prilika ne samo da predstavlja značajan izazov za Dajanu, već i promociju Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, ali i Crne Gore na globalnoj sceni. Nadamo se da će Dajana ostvariti zapažene rezultate i ponijeti titulu koja će dodatno afirmisati njen trud i predanost učenju kineskog jezika.

 Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore želi joj puno sreće i uspjeha na takmičenju!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.