Međunarodna nedelja na temu mentalnog zdravlja na Karlovom univerzitetu u Pragu




Međunarodna nedelja na temu mentalnog zdravlja na Karlovom univerzitetu u Pragu

Fakultet društvenih nauka Karlovog univerzitet u Pragu bio je domaćin Međunarodne nedelje obuke osoblja, tokom koje su predstavnici Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost učestvovali u različitim predavanjima i radionicama. Ključna tema bila je razvoj i poboljšanje sistema podrške u oblasti mentalnog zdravlja i dobrobiti studenata i zaposlenih na univerzitetima. Pored razmjene dobre prakse, učesnici iz Grčke, Islanda, Litvanije, Norveške, Njemačke Slovačke, Portugala, Francuske i Švedske bavili su se temom podrške studentima i zaposlenima, posebno u oblasti psihološke podrške i opšteg blagostanja.

Program je obuhvatio i prezentaciju evropskog projekta WISE, u koji je uključen Karlov univerzitet, kao i usluge Karolina centra za studente i zaposlene.

Pitanja koja uključuju mentalno zdravlje i dobrobit na univerzitetskim kampusima su u porastu. Danas je sve više dokaza, koji ukazuji na to da se studenti sve češće susreću sa problemim tokom boravka na univerzitetu, te postoji potreba da univerziteti obezbijede okruženje koje pruža podršku i promoviše zdravlje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.