Gostovanje predstavnika Prirodno-matematičkog fakulteta u emisiji Naše jutro Televizije Nikšić




Gostovanje predstavnika Prirodno-matematičkog fakulteta u emisiji Naše jutro Televizije Nikšić

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr Miljan Bigović, saradnica u nastavi MSc Marija Kaluđerović i učenica Gimnazije "Stojan Cerović", Danka Milić, gostovali su 14. aprila na jutarnjem programu televizije Nikšić.

Glavna tema razgovora bili su predstojeći upisi na fakultete, prednosti našeg fakulteta i karijerne mogućnosti koje naš fakultet otvara. Predstavnici fakulteta su podrobno opisali naše studijske programe, njihove specifičnosti i kvalifikacije koje nude. Akcenat je stavljen i na ulogu Prirodno-matematičkog fakulteta u društvu, odnosno na aktivnosti koje fakultet sprovodi radi poboljšanja stanja u školstvu, posebno u oblasti prirodnih nauka i matematike. 

Ovom prilikom, dekan Bigović je posebno istakao trenutno veoma loš kvalitet znanja iz hemije koje studenti donose iz većine srednjih škola na fakultet kao i činjenicu da učenici pokazuju sve lošije rezultate i na raznim testiranjima koja se tiču hemije. On je izrazio očekivanje da ce se kvalitet nastave hemije u perspektivi umnogome poboljšati otvaranjem samostalnog studijskog programa Hemija na Univerzitetu Crne Gore, čija je procedura u toku, a koji će biti plod zajedničkih napora profesora sa Prirodno-matematičkog i Metalurško-tehnološkog fakulteta. 

Gostovanje možete pogledati na linku.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.