Počelo prijavljivanje za upis u drugom roku, prijemni ispiti 12, 16. i 17. jula 




Počelo prijavljivanje za upis u drugom roku, prijemni ispiti 12, 16. i 17. jula 

Na Univerzitetu Crne Gore danas je počelo prijavljivanje na konkurs za upis u prvu godinu studija, u studijskoj 2024/25. godini. U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacije, Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs, putem platforme www.upisi.edu.me. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijave se podnose danas do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi. 

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 11. jula 2024. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu 12, 16. i 17. jula 2024. godine. 

Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom 2024. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Upis studenata na Univerzitet Crne Gore bliže je uređen Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa na osnovne studije Univerziteta Crne Gore. 

Korisni linkovi: 

·     Studentski informator

·     Sve što ste htjeli da pitate: Konkurs, upisi procedure

·     Elektronsko potpisivanje ugovora o studiranju - poslednji korak upisa

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.