Rektor Božović sa saradnicima u radnoj posjeti Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti




Rektor Božović sa saradnicima u radnoj posjeti Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti

U Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti održan je radni sastanak predstavnika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Univerziteta Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević, potpredsjednik CANU akademik Ljubiša Stanković, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka akademik Predrag Miranović i predstavnici Univerziteta Crne Gore: rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, prorektor za nastavu prof. dr Veselin Mićanović i direktor sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove i poslove staranja o imovini Vladimir Miličković.

Predsjednik Vukčević je predstavnike UCG upoznao sa aktivnostima i naučnim projektima koji su već realizovani ili su planirani u CANU, uključujući leksikografske projekte i početak rada na Enciklopediji Crne Gore. Na sastanku je dogovoreno zajedničko učešće u realizaciji leksikografskog projekta Leksikon nauke i visokog obrazovanja Crne Gore, o čemu će se potpisati poseban ugovor, a prema ranije potpisanom Sporazumu o saradnji između CANU i UCG.

Izvor: CANU



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.