Održano predavanje profesora Slobodana Markovića




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesor dr Slobodan Marković, jedan od vodećih svjetskih istraživača u oblasti geonauka, održao je predavanje na temu "Koliko je ledeno doba bilo hladno kod nas?" u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore. Događaj je privukao veliki broj posjetilaca, što ukazuje na veliko interesovanje javnosti za ovu temu. Predavanje je ponudilo uvid u ključne aspekte i rezultate istraživanja o klimatskim promjenama i ledenim dobima, posebno u kontekstu lokalnog geografskog područja

Prof. dr Marković redovni je profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu od 2009. godine. Od decembra 2023. godine, kao rezultat inicijative Odbora za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, te odluke Senata, angažovan je kao gostujući istraživač i predavač na Univerzitetu Crne Gore.

Rad profesora Markovića prepoznat je ne samo u regionu već i na globalnom nivou. Uvršten je u prestižnu Stanfordsku listu 2% najuspješnijih istraživača u svijetu za rezultate postignute u 2020. i 2021. godini. Aktivno je uključen u rad mnogih međunarodnih naučnih asocijacija, a takođe je i recenzent i gostujući urednik u brojnim vodećim međunarodnim časopisima. Takođe, član je Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) od 2015. godine.

 

Vezane informacije:

Prof. dr Marković, biografija

Vodeći svjetski istraživač u oblasti geonauke gostujući profesor na UCG: Odluka o angažovanju na sjednici Senata

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.