Izvještaj o realizaciji projekta "Sajam sezonskog zapošljavanja - Summer job 2024"




Izvještaj o realizaciji projekta "Sajam sezonskog zapošljavanja - Summer job 2024"

Sajam sezonskog zapošljavanja – Summer job 2024 održan je 6. marta u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici u periodu od 10-16h za maturante i studente iz cijele Crne Gore, a svoj nastavak imao je 7. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, u Kotoru, u istom periodu, za studente tog fakulteta i Pomorskog fakulteta iz Kotora. Ovaj projekat tradicionalno predstavlja priliku da svi zainteresovani na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje.

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG, Andrej Vukčević,  u svom obraćanju u okviru otvaranja Sajma sezonskog zapošljavanja u Podgorici, istakao je da na Sajmu u Podgorici ponudu pružaju 93 poslodavca za preko dvije hiljade otvorenih pozicija.

„Za sve mlade ovo je prava prilika da se predstave u najboljem svjetlu i odaberu sezonski posao u skladu sa svojim afinitetima i težnjama. Benefiti sezonskog zapošljavanja su brojni. Maturantima i studentima pruža mogućnost sticanja novih znanja i vještina, preporuka je za dalji profesionalni angažman, ali i sticanje i zaradu sopstvenog džeparca. Poslodavci, sa druge strane, imaju jednostavnije procedure za zapošljavanje radne snage i stimulativne mjere države za angažovanje domaćih kapaciteta”, pojasnio je Vukčević.

Do ovogodišnjeg Sajma, prvo radno iskustvo je, kako je rekao, steklo preko 10 hiljada mladih ljudi, prevashodno maturanata i studenata.

„Ova brojka je dokaz da je Sajam sezonskog zapošljavanja- Sumer job prepoznat kao najveći događaj ovakvog karaktera i sa ovom misijom na našem prostoru, a na kojem bi nam mogle pozavidjeti i institucije jačeg kapaciteta”, rekao je Vukčević.

Izvještaj o realizaciji ovogodišnjeg izdanja projekta se nalazi u prilogu objave.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.