Studentski piknik u parku Univerziteta od 13:00 sati




Studentski piknik u parku Univerziteta od 13:00 sati

Prvi studentski piknik pod nazivom Piknik line up u studijskoj  2023-24. godini, održaće se danas u periodu od 13 do 22 časova u kampusu Univerziteta Crne Gore. Nastupiće D Fault, Peđa Radović i ansambl Toć. U sklopu piknika, ove godine sprovodi se i humanitarna akcija (od 14 do 18 časova), sa ciljem pružanja podrške studentima romske i egipćanske (RE) zajednice, kako bi im olakšali obrazovanje i pružili šansu za bolju budućnost. Osim toga, sve prisutne očekuje  i akcija recikliranja od 16 časova pod sloganom „Zajedno za zeleniju budućnost“.

Organizaciju Studentskog piknika potpisuje Studentski kulturni centar, uz partnere Studentski parlament UCG, Ministarstvo kulture i medija, Nikšićko pivo, Romski savjet, Minhen, Tien i Nonna. Medijski poktrovitelji su Prva TV i Radio i televizija Crne Gore.

Projekat Studentski piknik se prvi put u Crnoj Gori održao u dijelu parkovskih površina u okviru Univerziteta Crne Gore, u zimskom semestru 2019. godine. Ideja je bila da se kroz umjetnost i zabavu obilježi početak studenstke godine i da se studenti upute u jedan novi urbani koncept slobodnog vremena, koji predstavlja standard stila života mladih u ostalim evropskim državama.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.