Otvoren poziv za studente i istraživače u okviru projekta INDUSAC (Horizont Evropa)




Otvoren poziv za studente i istraživače u okviru projekta <span class="CyrLatIgnore">INDUSAC</span> (Horizont Evropa)

Poziv: A HUMAN-CENTRED AND ETHICAL DEVELOPMENT OF DIGITAL AND INDUSTRIAL TECHNOLOGIES 2021 (HORIZON-CL4-2021-HUMAN-01)

Projekat INDUSAC ima za cilj da finansijski podrži kratkoročnu (4-8 nedjelja) istraživačku saradnju između akademske zajednice (studenti i istraživači) i industrije (kompanija) u rješavanju Izazova sa kojima se kompanija susreće. Finansijska podrška trećim licima (FSTP) daje se isključivo studentima koji su članovi timova za ko-kreaciju. 

Motivaciono pismo tima za ko-kreaciju smatra se podnešenim kada svi članovi tima za ko-kreaciju potvrde učešće u timu i kada potvrde odredbe i uslove. Iako nisu obavezni, timovi za ko-kreaciju podstiču se da se prijave sa jednim ubjedljivim i kvalitetnim Motivacionim pismom, umjesto sa nekoliko manje razrađenih aplikacija koje mogu biti odbijene i na taj način da ih koštaju dragocjene prilike (s obzirom da se najviše mogu podnijeti tri Motivaciona pisama za sva tri roka za podnošenje).

Preostali rokovi za podnošenje motivacionog pisma: 30.05.2024. i 30.10.2024. g.

Uslovi učešća za zemlje: Zemlje članice EU i zemlje pridružene programu Horizont Evropa.

Uslovi učešća za studente:

  • Studenti moraju da studiraju na državnim univerzitetima tokom cijelog trajanja aktivnosti (od osnivanja tima za ko-kreaciju do mjesec dana nakon što se potvrdi finalni izvještaj tima).
  • Student može da učestvuje kao član više od jednog tima za ko-kreaciju, ali kao kandidat može da prijavi maksimalno tri motivaciona pisma. Student ne može da učestvuje u podnošenju više od jednog Motivacionog pisma za isti Izazov.

Uslovi učešća za istraživače:

  • Istraživači moraju da budu zaposleni u državnoj istraživačkoj organizaciji tokom čitavog trajanja aktivnosti (od formiranja tima za ko-kreaciju do mjesec dana nakon što se potvrdi finalni izvještaj tima).
  • Istraživač može da učestvuje kao član više od jednog tima za ko-kreaciju, ali kao kandidat može da prijavi maksimalno tri motivaciona pisma. Istraživač ne može da učestvuje u podnošenju više od jednog Motivacionog pisma za isti Izazov.

Uslovi učešća za timove za ko-kreaciju:

  • Tim za ko-kreaciju mora imati najmanje tri, a najviše šest članova.
  • Članovi tima za ko-kreaciju moraju biti iz najmanje tri različite države članice EU ili zemalja pridruženih programu Horizont Evropa.
  • Tim za ko-kreaciju mora imati rodnu ravnotežu (operativno, rodna ravnoteža podrazumijeva izbor najmanje dvije različite opcije za pol (Muški, Ženski, Bez izjašnjava/drugo)).
  • Svaki tim za ko-kreaciju mora uključivati najmanje jednog studenta, tj. nijedan tim za ko-kreaciju ne može da bude sastavljen isključivo od istraživača.
  • Najmanje 60% članova tima za ko-kreaciju mora biti iz zemalja koje su u procesu proširenja (Widening countries).

Budžet: Do 1000 eura bruto po studentu, do 3000 eura bruto po timu za ko-kreaciju gdje su samo studenti kvalifikovani za finansiranje; ukupno 900.000 eura bruto, za podršku 300 projekata.

Više informacija o pozivu možete pronaći ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.