Erasmus+ poziv za podnošenje projektnih prijedloga




Erasmus+ poziv za podnošenje projektnih prijedloga

Evropska komisija objavila je Erasmus+ poziv za podnošenje projektnih prijedloga za 2024. godinu. Sa budžetom od 4.3 billion EUR za narednu godinu, Erasmus+ nastavlja da pruža podršku ustanovama visokog obrazovanja i studentima, srednjim stručnim školama i učenicima, omladinskim organizacijama i mladim ljudima, kao i sportskim organizacijama i sportistima. Takođe, kako bi se suzbili negativni efekti inflacije na sve učesnike koji studiraju u inostranstvu, a i kako bi se omogućilo veće učešće, u okviru ovog programa biće dodijeljena veća finansijska sredstva za učešće u mobilnosti.

Saradnja u okviru programa Erasmus+ nastaviće da okuplja ljude i organizacije kako bi zajednički radili na 4 prioriteta programa Erasmus+: inkluzija, aktivno građanstvo i demokratsko učešće, digitalizacija i zelena ekonomija. Ova saradnja pruža podršku raznim vrstama projekata od malih partnerstava za saradnju pa sve do inicijative Evropski univerziteti. Erasmus+ će nastaviti da bude u svojoj ključnoj ulozi u promovisanju zajedničkih vrijednosti Evopske unije.

Budžet dodjeljen za oblast obrazovanja i obuke iznosi 3 256,61 million EUR. U okviru ovog poziva otvorene su različite akcije mobilnosti, izgradnje kapaciteta, kreiranja zajedničkih master programa, Jean Monnet  aktivnosti, itd. za institucije visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Osim promotivnih aktivnosti koje će Nacionalna Erasmus+ kancelarija organizovati u skorijem periodu povodom novog poziva, za sve zainteresovane strane postoji i mogućnost bilateralnih konsultacija koje kancelarija organizuje. Konsultacije se organizuju u toku trajanja konkursa (novembar-mart) sa svim potencijalnim projektnim predlagačima, kako bi detaljnije objasnili sva pravila, procedure i ostale relevantne informacije za prijavljivanje. Konsultacije će se održavati utorkom, srijedom i četvrtkom u terminu od 10:00-12:00 sati.

Za konsultacije, potrebno je unaprijed zakazati termin putem mail-a: erasmusmontenegro@ac.me.  

Detaljnije informacije o Erasmus+ pozivu za podnošenje projektnih prijedloga za 2024. godinu su dostupne ovdje.  

Na sledećim linkovima dostupne su i dodatne informacije:

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.