Nova vizija u oblasti južnog Jadrana: tematski događaji u Bariju u okviru akcije kapitalizacije INTERREG IPA prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020




Nova vizija u oblasti južnog Jadrana: tematski događaji u Bariju u okviru akcije kapitalizacije <span class="CyrLatIgnore">INTERREG IPA</span> prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020

U okviru akcija kapitalizacije INTERREG IPA  prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020 prema Programu INTERREG Južni Jadran 2021-2027, od 21. do 23. novembra 2023. godine biće održano 5 događaja kapitalizacije u Bariju, u Hotelu VILLA ROMANAZZI CARDUCCI – (Pulja – ITALIJA), kako bi, uz podršku međunarodnih glavnih govornika i fasilitatora, postavili Putokaz za novu viziju u oblasti južnog Jadrana.

Svi zainteresovani potencijalni učesnici pozvani su da podijele vizije i moguće akcije koje će biti finansirane u predstojećim međunarodnim i nacionalnim pozivima. Uskoro će biti predstavljen i predstojeći Poziv za standardne projekte u okviru programa Interreg IPA Južni Jadran, koji se očekuje u januaru 2024. godine.

Opšti cilj svakog događaja je: uključivanje rezultata iz perioda 2014-2020 u period implementacije 2021-2027, uvođenje mnogih inovativnih alata, uključujući planiranje klastera, sa ciljem da se pažnja fokusira na rezultate projekata i uticaje na teritorije, kako to zahteva EK.

Korišćena metodologija: „živa laboratorija“, uvodni govor međunarodnog stručnjaka na odabranu temu, objašnjenje dobrih praksi iz perioda 2014-2020, panel za diskusiju, mapa rezultata.

Spisak tema i linkove za dnevni red možete pronaći u nastavku:

Registracija je sada otvorena, a možete se prijaviti za željeni događaj ovdje.  

Napomena: Zbog ograničenja prostorija i da bi se obezbedili efikasni rezultati, svaka radionica ima maksimalan kapacitet od 50 polaznika. Primljeni učesnici će dobiti potvrdu e-poštom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.