Filološki fakultet

Biografija




Ana Đorđević rođena je u Nišu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Osnovne studije Germanistike završila je 2009. godine na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Master rad „Mali organon za pozorište Bertolda Brehta” odbranila je 2012. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je 2013. godine upisala doktorske akademske studije, modul jezik.
Ana Đorđević ima bogato iskustvo u radu u nastavi. Od 2009. predaje nemački jezik u osnovnoj školi „Kole Rašić“ u Nišu, gde je 2013. godine postigla sporazum o razumevanju sa Prvom niškom gimnazijom ,,Stevan Sremac“ i time uključila osnovnu školu ,,Kole Rašić“ u projekat DSD, koji omogućava kontinuirano unapređenje nastave nemačkog jezika kroz različite aktivnosti učenika i stalno stručno usavršavanje nastavnika nemačkog jezika. Aktivno učestvuje u svim oblastima koje su važne za rad škole, član je mnogih timova koji su deo samovrednovanja rada škole, koordinator je tima za postignuća učenika, predsednik je stručnog veća za oblast predmeta. Kroz sve aktivnosti doprinosi životu, radu i razvijanju škole, nastavi nemačkog jezika i uspesima učenika.
Više puta je kao stipendista nemačke i austrijske vlade pohađala seminare za usavršavanje nastavnika nemačkog jezika na nemačkom govornom području. Redovno pohađa seminare za usavršavanje nastavnika nemačkog jezika u Srbiji. Od 2018. član je komisije za polaganje prijemnog ispita iz nemačkog jezika u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“. Angažovana je od strane ZfA za pregledanje DSD-ispita koji se sprovede u Srbiji.
Od 2017. aktivno učestvuje na naučnim konferencijama u zemlji i inostranstvu. Autor je nekoliko radova iz oblasti metodike nastave i bilingvalne nastave na nemačkom i srpskom jeziku.

2021. godine je na Univerzitetu u Beogradu uspešno odbranila doktorsku tezu pod nazivom ,,Bilingvalna nastava na srpskom i nemačkom jeziku na primeru Prve niške gimnazije "Stevan Sremac"" pod mentorstvom prof. dr Olivere Durbabe i prof. dr Saše Jazbec. Iste godine počinje njena akademska karijera. Predaje nemački kao strani jezik na Filološkom fakultetu u Nikšiću i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, kao i na Internacionalnom fakultetu u Novom Pazaru.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.