Elektrotehnički fakultet

Biografija




Biografija

Jelovac Miloš rođen je 18. juna 1997. godine u Pljevljima. Završio je Osnovnu školu "Ristan Pavlović". Tri razreda srednje škole završio je u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ Pljevlja, dok je četvrti razred i maturu završio u Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“ Bijelo Polje nakon čega je za postignute rezultate dobio nagradu Luča A.

Studije na Elektrotehničkom fakutetu je započeo 2017. godine, osnovne studije je završio 2020. godine sa prosječnom ocjenom „9.24“. Iste godine je započeo master dvogodišnje studije na modulu Elektroenergetski sistemi koje uspješno završava 2023. godine sa prosječnom ocjenom 10.00. Tokom studija dobitnik je više stipendija i to od BAYHOST fondacije 2019. godine, Studenstskog sportskog saveza 2020. godine, Grada Pljevalja za talentovane studente 2019. i 2020. godine, DAAD fondacije 2020. godine, Konrad Adenauer Stiftung 2021. godine.

Program stručnog osposobljavanja je obavljao u firmi Vigoris ECOTECH gdje je radio na održavanju mHe „Paljevinska“ i „Miolje Polje“, kao i na projektovanju i izradi tehno-ekonomskih analiza za PV sisteme.

Trenutno je angažovan kao saradnik u nastavi na Elektrotehničkom fakultetu na modulu „Elektroenergetski sistemi“.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.