Drugi pišu o nama: Studentkinja iz Turske o iskustvu na Mašinskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prvo i najvažnije, želim iskreno da čestitam Univerzitetu Crne Gore povodom njegove pedesetogodišnjice rada. To je zaista značajan jubilej, i osjećam se privilegovano što sam bila dio univerzitetske zajednice, čak i na samo kratko vrijeme.

Čast mi je što imam priliku da podijelim svoje iskustvo studiranja na Univerzitetu Crne Gore.

Ja sam Beritan Karataş, inženjer mašinstva iz Diyarbakıra (Turska), i moje srce gori od strasti za inovacijama i istraživanjem. Vođena željom da proširim svoje horizonte, odlučila sam se da istražim mogućnosti koje nudi akademsko putovanje na Univerzitetu Crne Gore. Svaki korak na tom putu predstavljao je dragocjenu priliku za rast u mom obrazovanju, podstaknutu dubokim interesom za tehnologiju iz moje prethodne struke.

Po dolasku, radoznalost me odvela na istraživanje kako univerziteta tako i studentskog doma. Nezaboravan trenutak bio je uzbudljiva vožnja u Tesli, pružajući rijetku priliku za susret s najsavremenijom tehnologijom - iskustvo koje bi svaki inženjer mašinstva cijenio.

U studentskom domu, dočekali su me topli osmjesi djevojaka koje sam upoznala, zajedno s gostoljubivim osobljem doma. Njihova ljubaznost i prijateljstvo učinili su moje snalaženje očaravajućim iskustvom, upotpunjeno zadivljujućim pogledom na planine iz moje sobe. Naša povezanost trajala je izvan običnog poznanstva, vodeći do nezaboravnih zajedničkih iskustava i aktivnog učešća u različitim događajima tokom našeg vremena provedenog zajedno.

Iako sam pohađala drugi univerzitet, moj cimer se pokazao neprocjenjivim suputnikom. Crpeći iz svog nedavnog iskustva na programu Erasmus u Portugalu, obogatio je naše razmjene različitim perspektivama, stvarajući okruženje međusobnog učenja i rasta.

Tokom svog akademskog putovanja na Univerzitetu Crne Gore, naišla sam na obrazovno okruženje koje je naglašavalo praktičnu primjenu uz teorijsko učenje. Uključivanje u različite projekte izoštrilo je moje praktične vještine i produbilo moje razumijevanje, prevazilazeći konvencionalne granice učionice.

Kao jedini student u određenim predmetima na engleskom jeziku prilagođenim za mašinstvo i građevinarstvo, iskoristila sam priliku da dublje „zaronim“ u teme, njegujući nijansirano razumijevanje i proširujući svoje intelektualne horizonte.

Sveukupno, moje vrijeme na Univerzitetu Crne Gore obilježeno je harmoničnim spojem akademske i kulturne razmjene, ostavljajući neizbrisiv trag kako na moj lični tako i na profesionalni razvoj kao inženjera mašinstva.

Sa najboljim željama Univerzitetu Crne Gore,

Beritan Karataş



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.