Otvoren Kulturni centar za Daleki Istok na Filozofskom fakultetu UCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore otvoren je Kulturni centar za Daleki Istok, zahvaljujući donaciji Vlade Republike Koreje u iznosu od preko 200 000 eura.

Centar su otvorili ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i ambasador Republike Koreje Nj.E. Ðeung Li.

Aplikaciju za projekat „Kulturni centar za Daleki Istok“ pripremilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u skladu sa pravilima Konkursa za prijavu projekata u okviru ODA programa Vlade Republike Koreje, a koji je objavila Ambasada Republike Koreje. Projekat je odobren za finansiranje, a Ugovor o donaciji je potpisan između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ambasade Republike Koreje.

"Ovo je pravo mjesto za promociju ne samo istorije, kulture, umjetnosti i tradicije Dalekog Istoka, već i promocije stipendija, naučnoistraživačkih i inovativnih grantova i drugih oblika saradnje izmedju Crne Gore i zemalja Dalekog Istoka. Sigurna sam da će upravo ovo mjesto biti centar kulturnih dešavanja i mjesto okupljanja mladih ljudi ne samo sa Filozofskog i Filološkog fakulteta, već i iz cijele Crne Gore i da će dati jednu potpuno novu vrijednost obrazovnom procesu na Univerzitetu Crne Gore", saopštila je Jakšić-Stojanović.

„Ambasada Koreje danas se sa ponosom opredjeljuje da donira elektronsku i audio opremu, vozila i namještaj kako bi podržala osnivanje Kulturnog centra Dalekog Istoka u Nikšiću. Nadam se da će ovaj centar postati mjesto za međusobno razumijevanje kulture između Koreje i Crne Gore“, izjavio je ambasador Republike Koreje Nj.E. Đeung Li.

U ime Vlade Crne Gore, resornog ministarstva i u svoje lično ime ministarka Jakšić-Stojanović se zahvalila Ambasadi Republike Koreje na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji, uvjerena da će međusobna saradnja u budućnosti biti još intenzivnija i da će se na obostrano zadovoljstvo, realizovati brojni projekti koji će dodatno povezati naše mlade ljude-učenike, studente, profesore i istraživače."

 Izvor: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.