MONUSEN centar: predavanja iz oblasti robotike i inteligentnih pomorskih sistema




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

MONUSEN centar organizuje predavanja koja će obuhvatiti različite teme iz oblasti robotike i inteligentnih pomorskih sistema, u srijedu 8. maja (10:15h-15:30h) i četvrtak 9. maja (10:15h-12:00h).

Predavanja će održati istraživači sa Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Zagrebudoc. dr Đula Nađ, Matko Batkoš i Matej Fabijanić, kao i Guy Gubnitsky, doktorand sa Univerziteta u Haifi.

Na predavanjima će prisutni imati priliku da se upoznaju sa raznim metodama i senzorskim tehnologijama koje se koriste za interakciju između ronioca i robota, kao i sa aktuelnim istraživačkim pravcima u ovoj oblasti. Pored toga, prisutni će imati priliku da se upoznaju sa primjenama mašinskog učenja u obradi akustičnih podvodnih signala i upotrebom LiDAR tehnologije u navigaciji autonomnih plovila.

Pozivaju se svi zainteresovani istraživači i studenti da prisustvuju predavanjima. Zbog ograničenog broja mjesta prisustvo je potrebno prijaviti na mejl monusen@ucg.ac.me, najkasnije do utorka 07.05.2024.

Agenda predavanja, kao i više informacija o predavačima, se nalazi u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.