Fakultet za sport i fizičko vaspitanje svečano obilježio Dan fakulteta




Fakultet za sport i fizičko vaspitanje svečano obilježio Dan fakulteta

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje obilježio je danas Dan fakulteta svečanom dodjelom diploma i priznanja najboljim studentima, istaknutim sportistima i uglednim nastavnicima i naučnicima.

Dekan doc. dr Stevo Popović je pozdravio sve učesnike ceremonije i čestitao na postignutim uspjesima.

Među sportistima, studentima Fakulteta, koji su nagrađeni zbog izuzetnih sportskih rezultata na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti koje gaji Fakultet, su imena rukometašice ekipe “AEK” iz Atine - Ane Milačić, crnogorskog reprezentativca i košarkaša ekipe "Valensija" iz Španije - Bojana Dubljevića i crnogorskog reprezentativca i karatiste ekipe “Omladinac” iz Podgorice - Maria Hodžića. Na dodjeli je prisutnom Mariu Hodžiću, plakete, u ime redakcije naučno sportskog časopisa „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“, uručio glavni urednik ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica. Milačić i Dubljević će naknadno dobiti plakete.

Uručena su i priznanja univerzitetskim prvacima Crne Gore u atletici i košarci za 2017. godinu. Među njima su atletičari Marko Vukčević, Anđela Stojanović, Jole Knežević, Katarina Raičević, Dijana Miljanić, Momčilo Čović i Ajla Kurtiš, kao i košarkaši Nemanja Tomašević, Đoković Rade, Kapešić Petar, Zeković Danilo, Ratković Bojan, Perovanović Lazar, Lončar Goran, Šćepanovic Luka, Milović Petar, Vuković Vladimir, Raičević Dejan, Vuletić Milija, Popović Vaso, Pejović Radonja i Miloš Karadžić. Svi univerzitetski prvaci će biti nagrađeni odlaskom na NTS konferenciju u Sarajevu, u oktobru 2017. godine.

Dekan doc. dr Stevo Popović uručio je priznanja naučnicima sa partnerskih Univerziteta za nastavnu i naučnu saradnju i podršku Fakultetu, prof. dr Dejanu Madić sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Marinu Čorluki sa Univerziteta u Mostaru, doc. dr Selčuku Akpinaru sa Univerziteta u Nevšehiru. Doc. dr Zoran Milanović sa Univerziteta u Nišu je dobitnik priznanja za lični doprinos razvoju sportskih nauka na međunarodnom planu.

Priznanja su dobili istaknuti studenti osnovnih primijenjenih studija Sportski novinari: Ivana Đuričanin, Tamara Đukić, Anđela Đuričanin, Aleksandar Babić, Mijuško Zarubica, Antonije Bošković; Sportski treneri: Aleksandar Popović, Vaso Popović, Fizička kultura: Pavle Malović, Erol Vrević, Ivan Jovančević, Blažo Bakrač, Božidar Krivokapić; kao i Dragan Baćović koji je na postdiplomskim – specijalističkim akademskim studijama Fizička kultura i Vladimir Vrbljanac - specijalističke primijenjene studije Sportski menadžment.

Diplome su svečano uručene i svršenim studentima osnovnih studija.

Povodom današnje svečanosti organizovana je i izložba sportskog novinara, Blagoja Đukanovića, koja sadrži sportska obilježja iz raznih perioda i gradova. (Univerzitet Crne Gore)

 

https://youtu.be/FePjDmPfnKY

https://youtu.be/qtLRB3Q4600

http://www.ucg.ac.me/me/media/press/vijesti-sa-fakulteta/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-svecano-obiljezio-dan-fakulteta

http://www.vijesti.me/vijesti/fakultet-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-proslavio-devet-godina-postojanja-940991

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.