Veliko interesovanje poslovne zajednice za predavanje o transfernim cijenama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pojam, regulatorni okvir i praktična primjena pravila o transfernim cijenama u Crnoj Gori bili su tema predavanja Željka Turudića, partnera u WTS Porezi i finansije (član WTS Global), na Ekonomskom fakultetu, kojem su prisustvovali brojni predstavnici poslovne zajednice u Crnoj Gori.

Tematika transfernih cijena je posebno aktuelna od 2023. godine u Crnoj Gori kako je postala i zakonska obaveza. S tim u vezi, predavanje je naišlo na veliko interesovanje od članova biznis zajednice, posebno predstavnika računovodstveno-finansijske struke. U tom konteksu, g-din Turudić je u okviru prvog dijela predavanja približio pojam povezanih lica i transfernih cijena kroz prizmu  međunarodnih i domaćih regulativae, ali i ukazao na tretiranje te problematike kroz zakonski okvir Crne Gore. Takođe je ukazao i na uticaj transfernih cijena na porez na dobit i poreski bilans. U drugom segmentu predavanja, fokus je bio na funkcionalnoj analizi i analizi uporedivosti, metodama i ključnim djelovima izvještaja, kao osnovama za pripremu dokumentacije o transfernim cijenama.

Učesnici predavanja su imali prilike da tokom, a i pri samom završetku predavanja, g-dinu Turudiću postave pitanja, kao i nedoumice sa kojima se srijeću u praksi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.