IX Ekonomski seminar - Predviđanje makroekonomskih efekata usvajanja stablecoin-a: Bayesian pristup




IX Ekonomski seminar - Predviđanje makroekonomskih efekata usvajanja stablecoin-a: Bayesian pristup

IX ekonomski seminar, i drugi u ovoj studijskoj godini, biće organizovan u saradnji sa Katedrom za ekonomsku analizu i politiku, i održaće se u srijedu, 15.11.2023. godine u 13:00 (Profesorska sala).

Rezultate istraživanja na temu: "Predviđanje makroekonomskih efekata usvajanja stablecoin-a: Bayesian pristup", prezentiraće dr Milica Muhadinović, docent na Ekonomskom fakultetu i član katedre za ekonomsku analizu i politiku, i dr Martin Bojaj, savjetnik Viceguvernera Centralne banke Crne Gore.

Rezultati istraživanja objavljeni su u radu: Forecasting macroeconomic effects of stablecoin adoption: A Bayesian approach (Economic Modeling 109(C), 2022), čiji autori su: Martin M. Bojaj, Milica Muhadinovic, Andrej Bracanovic, Andrej Mihailovic, Mladen Radulovic, Ivan Jolicic, Igor Milosevic and Veselin Milacic.

Sažetak rezultata istraživanja dostupan je u prilogu, a rad u cjelini na:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0264999322000384

Zadovoljstvo nam je da pozovemo akademsko osoblje i studente master i doktorskih studija, kao i širu stručnu i naučnu javnost da prisustvuju devetom ekonomskom seminaru koji se organizuje na Ekonomskom fakultetu.

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.