Ekonomski fakultet novi partner Data Science konferencije




Ekonomski fakultet novi partner <span class="CyrLatIgnore">Data Science</span> konferencije

Ekonomski fakultet prva je akademska institucija iz Crne Gore koja je postala partner Data Science konferencije – najvećeg događaja posvećenog vještačkoj inteligenciji i podacima, koji okuplja eksperte i profesionalce iz savremene oblasti vještačke inteligencije, analitike, mašinskog učenja i inženjeringa podataka

Data Science Conference (DSC) Europe 23, koja se već deveti put održava u Beogradu, zakazana je za  20. novembar i trajaće do 24. 11.

DSC je jedna od vodećih svjetskih franšiza koja je posvećena vještačkoj inteligenciji i nauci o podacima, a koju organizuju Data & AI Cosmos DOO i Data Universe DOO. To je multidiciplinarna konferencija sa obiljem međunarodno priznatih govornika, prezentacija, diskusija, radionica i pratkičnih tutorijala. DSC je do sada organizovao događaje koje je posjetilo preko 20.000 učesnika iz više od 130 država. Od 2015. godine do danas DSC je uspostavio partnerstvo sa više od 200 kompanija, 50 profesionalnih zajednica i preko 30 akademskih institutcija, dopirući do više od 1.000.000 entuzijasta i profesionalaca u pomenutoj oblasti.

Teme koje će, između ostalih, biti obrađene na skupu su Generative AI, Computer Vision, Big Data Analytics, AI Safety, AI & Data Strategy, Building AI products, Medical Imaging, LLM Chatbots, AI-powered intrusion detection systems, FinTech i druge. Sa više od 3000 posjetilaca iz preko 48 država svijeta, i potvrđenih 500+ govornika, konferencija je savršeno mjesto za učenje i diskusiju sa svjetskim liderima i ekspertima u ovim oblastima, kao što su: 

DSC Europe će obuhvatiti i širok spektar poslovnih i naučnih tema, koje će biti okrenute ka donosiocima odluka (DSC:X - executive track), kao i najnovijim trendovima koji mijenjaju svijet oko nas - poput NeuroAI, People Analytics, AI in Marketing, Quantum Computing i još mnogo drugih. Pored toga, na samoj konferenciji će biti organizovano još pet manjih događaja koji će se fokusirati na primjenu podataka i vještačke inteligencije u određenim industrijama. Oni će biti posvećeni specifičnim temama u oblasti medicine i farmacije, Fintech i Web3.0, gejmingu i kreativnih industrija, Cyber security, kao i  eCommerce i maloprodaji.

Partnerstvo sa Data Science konferencijom Ekonomskom fakultetu pruža mogućnost izgradnje važnih kontakata sa stručnjacima iz cijelog svijeta, a osim toga, jača reputaciju Ekonomskog fakulteta kao budućeg centra izvrsnosti u oblasti Data Science-a u Crnoj Gori.

Ekonomski fakultet postaje ključni akter u promovisanju naprednih tehnologija i inovacija, čime dodatno doprinosi razvoju stručne zajednice i privrede.

Za vise informacija posjetite njihov website: https://www.datasciconference.com/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.