Brojne su mogućnosti za saradnju sa Bonn-Rhein-Sieg Univerzitetom iz Njemačke - zaključeno nakon posjete




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Delegacija sa Bonn-Rhein-Sieg Univerziteta iz Njemačke posjetila je Ekonomski fakultet gdje su se sastali sa dekanom, prof. dr Mijatom Jocovićem, rukovodiocem programa na engleskom jeziku prof. dr Majom Baćović i rukovodiocem Programa stručne prakse mr Nikolom Martinovićem. Delegaciju iz Njemačke su predvodili prof. dr. Jürgen Bode, potpredsjednik za međunarodnu saradnju i dr. Wang Yi, rukovodilac kancelarije za međunarodnu saradnju.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za saradnju, pa su tako definisani osnovni pravci u kojima bi ta saradnja mogla da se razvija. Mobilnost studenata i akademskog osoblja prva je aktivnost koja će biti sprovedena u narednom periodu kroz programe Erasmus + a nakon toga i kroz bilateralnu saradnju. Takođe, postoji značajan prostor za realizaciju programa stručne prakse za najtalentovanije studente Ekonomskog fakulteta čiji bi pokrovitelj bio Bonn-Rhein-Sieg Univerzitet. Učesnici sastanka su bili saglasni u tome da bi jedan od najznačajnijih oblika saradnje u budućnosti bio pokretanje zajedničkog programa na master studijama, tzv. double-degree programa, ukoliko se za to steknu svi potrebni preduslovi, s obzirom na to da je saradnja sa visokoobrazovnim institucijama sa Zapadnog Balkana jedan od važnijih pravaca razvoja ovog univerziteta.

Nakon sastanka, delegacija iz Bona je obišla Ekonomski fakultet i u istraživačkom centru Ekoflab se upoznala sa radom naša četiri centra - Centra za razvoj karijere, Centra za međunarodnu saradnju, Centra za biznis i Centra za statističku analizu.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.