Ulaganjem u nove generacije do modernizacije carine - poručio generalni sekretar SCO prilikom posjete Ekonomskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Generalni sekretar Svjetske carinske organizacije gospodin Kunio Mikuriya posjetio je danas Ekonomski fakultet i tom prilikom održao predavanje studentima na temu Nurturing the next generation: promoting a culture of knowledge-sharing and professional pride in Customs. Jedno od urgentnih pitanja u svijetu koji se ubrzano digitalizuje, kako se moglo čuti tokom predavanja, je obezbjeđivanje informacione sigurnosti, razvoj informatičkih programa i alata, kao i upotreba sofisticirane opreme. Rad u carini sve više zahtijeva angažovanje mladih ljudi sa različitim obrazovanjem u različitim oblastima, smatra gospodin Mikuriya, što stvara uslove za zapošljavanje nove generacije u carinskoj službi gdje postoje brojne mogućnosti za dalje stručno usavršavanje i sticanje potrebnih znanja i vještina u ovoj oblasti: “Jedna od važnijih aktivnosti carinske službe, kojoj treba posvetiti posebnu pažnju, je stavljanje razvoja ljudskih resursa u centar modernizacije carine, što podrazumijeva njegovanje naredne generacije”, poručio je on.

Uoči početka predavanja, gospodin Mikuriya se susreo sa prodekanom za međunarodnu saradnju docent dr Tamarom Backović, prodekanom za nastavu docent dr Zdenkom Dragašević i rukovodiocem programa na engleskom jeziku prof. dr Majom Baćović. Tom prilikom je rečeno da je cilj posjete generalnog sekretara Svjetske carinske organizacije upoznavanje sa aktivnostima visokoobrazovnih ustanova, oblicima i pravcima školovanja, ali i podsticanje mladih ljude za sticanje vještina značajnih za zapošljavanje u carinskoj službi. Na sastanku je dogovoreno da se saradnja Ekonomskog fakulteta sa ovom važnom međunarodnom organizacijom nastavi u cilju transfera znanja kroz organizovanje obuka i seminara za studente.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.