Predstavljen MOVE Grants program - rok za predaju prijava je 6. novembar




Predstavljen MOVE Grants program - rok za predaju prijava je 6. novembar

Na Ekonomskom fakultetu održana je prezentacija MOVE Grants programa Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkan Fund) povodom trećeg regionalnog poziva za podnošenje projektnih predloga. U okviru ovog poziva za MOVE grantove koji je sada otvoren za pojedince koji imaju državljanstvo jedne od ugovornih strana Fonda za Zapadni Balkan, promoviše se regionalna saradnja i  mobilnost akademskog osoblja i studenata.  U okviru prethodna dva poziva MOVE grantovima je podržano 55 projekata, pri čemu su u strukturi aplikanata čiji su projektni predlozi finansirani dominantnu populaciju činili profesori i studenti. Prioritetne oblasti MOVE grantova su: umjetnost i kultura, obrazovanje i naučna razmjena; mediji, zaštita životne sredine i klimatske promene, ekonomski razvoj i digitalne inovacije, izgradnja mira i sport. Ukupna vrijednost projekta  za pojedince iznosi do 4.000€ i uključuje do tri finansirane mobilnosti, pri čemu WBF podržava zahtjeve za sredstva do 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za predaju prijava za treći poziv je 6. novembar do 17 časova po srednje-evropskom vremenu, a podnošenje projektnih predloga se vrši onlajn na veb stranici www.westernbalkansfund.org .

Više informacija o samom program MOVE grantova, kao i o načinu prijave možete naći na veb stranici Fonda za Zapadni Balkan, www.westernbalkansfund.org, u prezentaciji koja se nalazi u prilogu, ali i učešćem uonlajn info sesijama koje će biti organizovane 18. i 25. oktobra. Link za registraciju za onlajn info sesije je https://forms.gle/k18JhZKItrsTLJ2H8

Prezentaciju MOVE Grants programa održali su predstavnici Fonda za Zapadni Balkan, Erinda Toska, WBF koordinator grant programa  i Hanan Kovačević, WBF projektni menadžer, dok je svoje iskustvo realizacije projekta koji je podržan od strane ovog programa govorila prof. dr Maja Baćović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.