Erasmus+ poziv za 2023. godinu evropskim univerzitetima: Informativna onlajn sesija u petak




Erasmus+ poziv za 2023. godinu evropskim univerzitetima: Informativna onlajn sesija u petak

Evropska komisija objavila poziv za evropske univerzitete u okviru programa Erasmus+, u kojem Crna Gora, odnosno visokoškolske institucije, a time i Univerzitet Crne Gore, može da učestvuje po prvi put. 

Inicijativa evropskih univerziteta je dio podrške partnerstvima izvrsnosti koja je obezbijeđena u okviru novog ciklusa programa Erasmus+. Ova inicijativa ima za cilj da aktivira i produbi jedinstvene nivoe institucionalne saradnje između ustanova visokog obrazovanja, kreirajući saveze univerziteta širom Evrope kako bi studentima bilo omogućeno da  kombinuju period studiranja u nekoliko zemalja.

Ovaj novi poziv za podnošenje prijedloga poslužiće kao nastavak inicijative evropskih univerziteta sa rekordnim budžetom od 384 million EUR.

Poziv se odnosi na dva dijela:

– Intenziviranje prethodne duboke institucionalne transnacionalne suradnje 
– Razvoj nove duboke institucionalne transnacionalne suradnje

Rok za podnošenje prijava je 31. januar 2023. godine. Detaljne informacije o pozivu i informacije o proceduri prijavljivanja možete pronaći na linku: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/news/opening-of-2023-erasmus-european-universities-call-comes-with-record-budget 

Takođe, za sve koji su zainteresovani, korisno je učešće na onlajn informativnoj sesiji o Erasmus povelji za visoko obrazovanje (ECHE), u petak, 25. novembra 2022. godine od 10:30h do 12:30h, imajući u vidu da je ova povelja  preduslov za sve  ustanove visokog obrazovanja koje su zainteresovane za učešće u inicijativi Evropski univerziteti (European Universities Initiative). 

Sesiju organizuje Generalni direktorat za obrazovanje i kulturu Evropske komisije (DG EAC) i Izvršna agencija za obrazovanje i kulturu u Briselu (EACEA).  organizuju online informativnu sesiju o Erasmus povelji za visoko obrazovanje (ECHE

Link za sesiju je sljedeći: 

https://ecconf.webex.com/ecconf/j.php?MTID=m1e292a142783f732ee4f0c6e65487a39

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.