Promocija Erasmus+ studentske mobilnosti na OCSI Sajamu studija u inostranstvu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Drugi po redu OCSI Sajam o studijama u inostranstvu, koji je održan onlajn, u subotu 4. decembra, bio je prilika da se srednjoškolcima i mladim ljudima predstavi Erasmus+ mobilnost studenata.

Nikolina Radulović iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, govorila je na prvom od devet panela cjelodnevnog događaja, koji se odnosio na programe stipendiranja.

Učesnici su bili u prilici da se informišu o Erasmus+ programu, razmjeni studenata, uslovima i rokovima za prijavljivanje, kao i prednostima i svemu onome što Erasmus stipendije podrazumijevaju. Takođe, učesnici su imali priliku da postave pitanja i razjasne postojeće nedoumice.

Tokom panela, učesnici su dobili neophodne informacije o tome kako da se informišu o aktuelnim stipendijama i kontaktima putem kojih mogu dobiju konkretnu podršku prilikom prijavljivanja.

Posebno ohrabrenje za buduće korisnike Erasmus+ programa predstavlja činjenica da je počeo novi sedmogodišnji ciklus Erasmus+ programa za period 2021-2027, sa udvostučenim sredstvima za finansiranje mobilnosti  u svhu studiranja i stručnog usavršavanja.

Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) postoji već deset godina i okuplja mlade ljude koji su odlučili da svoje obrazovanje nastave u inostranstvu. Više informacija o samoj organizaciji i korisnih linkova o stipendiranju dostupno je na veb-sajtu https://www.omsa.me/ .

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.